Gyorsan HITEL

Banki hitelek gyorsan, egyszerűen

info: Írjon nekünk!
Telefon: +36 70 605 8792

Hitelkalkulátor

Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Hitelfelvétel: 30 hitel tanács Önnek

Banki hitelek, hitelfelvétel

A banki hitelfelvétel időigényes és bonyolult feladat. A következő tanácsokat azért gyűjtöttük össze, hogy a hitelfelvétel előtt állók (legyen az személyi kölcsön, lakáshitel, lakáslízing, építési hitel, áruhitel, hitelkártya vagy szabadfelhasználású jelzáloghitel) hozzájuthassanak azokhoz az információkhoz, amik a banki tájékoztatókból nem derülnek ki, viszont mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy a legmegfelelőbb hitelkonstrukciót választhassák.

Ha már rendelkezik banki hitellel, akkor is érdemes végigolvasnia cikkünket, mert az alábbi információk segítségére lehetnek abban, hogy el tudja dönteni, hogy vajon a legkedvezőbb banki hitelt igényelte-e.

Hitelfelvétel előtt a 30 legfontosabb tanácsunk

Amennyiben ismeretlen fogalommal találkozna, használja fogalomtárunkat: A PÉNZÜGYI FOGALOMTÁR eléréséhez KATTINTSON IDE!

 

A banki hitelek világában könnyen el lehet veszni az apró betűs részek rengetegében! Ne verje magát óriási költségekbe feleslegesen! Kímélje meg magát a felesleges kiadásoktól!

 

Kérje ingyenes hiteltanácsadóink segítségét, akik a hitelügyintéző minden területén állnak rendelkezésére az online felületen és telefonon egyaránt.

 

A banki hitelfelvétel hosszadalmas és bonyolult feladat, ezért engedje meg, hogy további hiteltanácsokkal is ellássuk. Megpróbáljuk megkönnyíteni a dolgát!

 1. Hitelfelvétel előtt feltétlenül mérlegelje anyagi helyzetét, teherviselő képességét és jövedelem csökkenésének lehetőségét!
 2. Alaposan nézzen körül a bankok és pénzintézetek ajánlatai közt! Kérje hitelügyintézője segítségét! Ha nincs saját hitelügyintézője, akkor engendje meg, hogy segítsünk!
 3. Hasonlítsa össze a hitelajánlatokat a teljes hiteldíjmutató (THM) segítségével, vagy használjon hitelkalkulátor programot. Hitelkalkulátorokat itt találhat az oldalon, kattintson!
 4. Alaposan olvassa el a bank hitel termék tájékoztatóit, Üzletszabályzatát, az Általános Szerződési Feltételeket! Ha nem ért valamit, kérje a bank hitelügyintézőink segítségét!
 5. Kérdezzen rá, a különböző futamidejű hitelajánlatokra és kérjen a hitelügyintézőtől konkrét példát, hogy láthassa a futamidő függvényében a havi törlesztőrészletet!
 6. Minden esetben olvassa el a szerződéses dokumentumokat, mielőtt aláírná őket!
 7. Olvasson el minden apró betűs részt a hirdetésen és a szerződésben!
 8. Kérdezzen rá, hogy az ajánlott banki hitelnél milyen THM-ben nem szereplő költségek vannak és melyek azok a hitel plusz költségek, amelyek a futamidő alatt változhatnak!
 9. Érdeklődje meg, hogy milyen feltételekkel/költségekkel jár leendő a banki hitel előtörlesztése!
 10. Hitelkártyával akkor fizessen, ha biztos abban, hogy még a – legtöbb esetben 45 napos – kamatmentes perióduson belül teljes körűen törleszteni tudja banki adósságát. Hiszen a hitelkártya is egyfajta banki hitel.
 11. Ne felejtse el, hogy a kamatmentes periódus csak akkor áll fenn, ha a fizetési türelmi időszak végéig a tartozása teljes összegét - ide beleértve a hitelkártyához kapcsolódó díjakat is visszafizeti!
 12. Fontos tudnia, hogy minél hosszabb a futamidő, Ön annál több kamatot fizet vissza. Ha rövidebb futamidejű banki hitel mellett dönt, a törlesztő részlet ugyan magasabb lesz, de a teljes futamidő alatt visszafizetett kamat kevesebb lesz, mint egy hosszabb futamidejű, alacsonyabb törlesztőrészletű banki hitel esetén.
 13. Ne felejtse el, hogy a hitelkártyával történő készpénzfelvétel esetén a bank minden esetben a felvétel napjától kezdődően számítja fel a hitelkamatot!
 14. Ne felejtse el, hogy a hitelkártya éves díján és esetleg az egyenlegértesítő díján felül sok, eseti jellegű díj is előfordulhat, és a be nem fizetett díjak hitelnek minősülnek, aminek következtében eleshet a kamatmentességtől!
 15. Hosszú futamidejű hitelek felvétele esetén hitelkártya helyett válassza inkább a személyi kölcsönt vagy a szabad felhasználású jelzálogkölcsönt, amelyek általában kedvezőbb kamatozásúak!
 16. Előfordul, hogy a fogyasztási banki hiteltermékek mellé utasbiztosítást és balesetbiztosítást vagy hitelfedezeti biztosítást kínálnak. A banki hitel igénylésekor feltétlenül kérdezzen rá ennek feltételeire, esetlegesen a hitel plusz költségeire.
 17. Amennyiben áruhitelt igényel, győződjön meg arról is, hogy a kereskedelmi egység, ahol a hitelt igényelni kívánja, mely pénzügyi intézménnyel van kapcsolatban.
 18. Egy áruházban általában csak egy pénzügyi intézmény termékeit lehet igénybe venni, ezért a vásárlás előtt először érdemes a többi pénzintézmény banki hiteltermékeit is megismerni!
 19. A halasztott törlesztésű hitelkonstrukció esetén figyeljen, hogy mikortól kezdődik a kamatszámítás és mely időszakra szól a 0% THM számítás!
 20. Egy vonzó, „akciós” banki feltételekkel kínált hiteltermék esetén tanulmányozza át a termék egyéb feltételeit is, nézzen utána, hogy meddig áll fenn az akciós időszak, és kérdezzen rá az akciós időszak utáni feltételekre is!
 21. Hitelfelvétel előtt kérdezzen rá, hogy milyen esetekben van lehetősége a banknak a hitelszerződés egyoldalú módosítására!
 22. Ne vegyen fel nagyobb hitelösszeget, mint amit megengedhet magának!
 23. Devizahitel felvétele esetén érdemes odafigyelni arra, hogy az eladási és a vételi árfolyam között egyes bankoknál különbségek lehetnek
 24. Hitelfelvétel előtt kérdezze meg, hogy milyen árfolyamot alkalmaz a bank, és hogy hol lehet azt megismerni!
 25. Kérdezze meg, hogy a bank nyújt-e árfolyam garanciát az adott hitelkonstrukcióhoz, illetve van-e valamilyen lehetőség az árfolyamkockázat elleni védekezésre!
 26. Lakáshitel vagy lakásvásárlási hitel felvétele esetén ügyeljen arra, hogy a megkötendő adásvételi szerződés tartalmazza majd a kiválasztott bank által támasztott szükségszerű követelményeket! Tájékozódjon itt!
 27. Amennyiben lakásvásárlási hitelt vesz fel, a hitelfelvétel előtt feltétlenül tájékozódjon a megvásárlásra kerülő ingatlan tulajdoni lapjának bejegyzéseiről!
 28. Autóhitel mellé kötelező Casco biztosítást kötni. Bár idővel ezt le lehet mondani, mégsem ajánlatos, hiszen biztosítékot ad, ha baleset vagy egyéb kár történne az autónkkal.
 29. Új autó vásárlása esetén a banki hitelt érdemes a kereskedő által szerződött hitelintézettől felvenni, mivel mindegyik kereskedő az általa árult autók minőségi kategóriánként meghatározott legkedvezőbb hitelt nyújtja.
 30. Fontos tudnia, hogy az építési hitel alapfeltétele az építető tulajdonában álló tehermentes építési telek és azt, hogy az építési hitel jogerős építési engedély nélkül nem igényelhető. Ismertető itt!

Amennyiben további információra vagy segítségre lenne szüksége, használja online lakásvásárlási hitel, szabad felhasználású jelzáloghitel, vagy hitelkiváltás kalkulátorunkat és kérjen ingyenes részletes ajánlatot szakértő hitelügyintéző kollégáinktól, akik díjmentesen állnak rendelkezésére, hogy segítsék Önt a hitelfelvétel folyamatában.

Bízza ránk a banki hitelügyintézést, mi elintézzük, hogy megkapja a hitelt, ráadásul a legjobbat! Nálunk profi és tapasztalt hitelügyintézés várja! Nem kell egyesével végigjárnia a bankokat, mi levesszük a gondot a válláról: több mint 20 bank ajánlatával várjuk.

Spóroljon magának időt és pénzt! Legyen Ön is boldog és elégedett Ügyfelünk!

Copyright 2006-2010 Dimax Consulting Kft. - Minden jog fenntartva.